torstai 31. maaliskuuta 2011

Yksi eutanasia, kiitos

Keskiviikko
14.00 Syön
15.00 Pientä hammassärkyä, soitan hammaslääkäriajan omalle hammaslääkärille, saan ajan ensi viikolle
16.30 Särkyä
16.45 Otan Asperinin
17.30 Särky jatkuu, joten raahaudun ottamaan toisen Asperinin
19.00 Raivokipua teen juomisen jälkeen, siirryn ottamaan Panacodin
20.00 Ei särkyä, hyvä fiilis, pari palaa Supsun tuomaa superherkullista itsetehtyä valkosuklaa-sitruuna fudgea
22.00 Kipua, otan toisen Panacodin ja lähden töihin


Torstai
02.00 Särky palaa jälleen, kolmas Panacod ja hammassäryn lisäksi hieman oksettava olo
04.00 Ensiapuun, karmea särky, oksettaa
05.00 Buranaa suuhun ja Tramalia lihakseen, lääkärin käsky "äkkiä kotiin". Pääsin kotiin, vaihdoin vaatteita, ja ihana tunne valtasi kehon: kipu on poissa. Seuraava tunne olikin: heikottaa, taju lähtee
05-12.00 Taju kankaalla
12.00 Vastasin puhelimeen ja varasin kaupungin hammalääkäriajan pikku pöllyissä
14.45 Buranaa naamaan ja hammaslääkäriin, kolmannen puudutuksen jälkeen pystyin olemaan huutamatta, kun hammasta ronkittiin.

Hammaslääkäri kertoi seuraavaa: hampaassa ollut vanha paikka on falskannut, paikan alle on muodostunut reikä, ja se reikä on tuhonnut yhden hammasjuuren. Pureskellessa olen painanut löysän paikan puolikuolleeseen hammasjuureen, mistä tämä järjetön kipu johtui. Hammas on nyt suuremmaksi osaksi porauttu pois, siihen on laitettu kortisonia ja se kolo on täytetty jollakin massalla.

Puudutus alkoi kaikota viiden aikaan, kävin apteekissa noutamassa Tramal-reseptin, otin yhden ja oon nyt aika hyvissä fiiliksissä, vähän väsyttää kylläkin ja oikeinkirjoitus on haasteellista.

Vaikka menneisyydessä luita on murtunut ja verta on lentänyt, niin se ei ole mitenkään verrattavissa hammassärkyyn. Ensiavussa teki mieli tiskille mennessä tilata eutanasia. Viikon päästä on edessä juurihoito omalla hammaslääkärillä,  kunnan hammaslääkäri ei osannut arvioida joudutaanko koko lego kenties poistamaan. Mulla on ollut mielestäni aika kivat hampaat, mutta sukuvikana laatu on heikko. Nyt alkaa sitten tehohoito että pystyn säilyttämään pepsodent-hymyni, huoh.
Hymy ei ole tämänpäiväinen, ei lähellekkään.Ironista on myös se, että se, minkä syönnistä kipu alkoi, oli omena. Ei kannata syödä terveellisiä välipaloja, ei todellakaan kannata...

1 kommentti: